Nederlands Nederlands English English Deutsch Deutsch

Oplevering matrijzen

Oplevering matrijzen

Externe productie

Matrijzen voor externe productie worden naar de productielocatie verscheept. Omwille van de kwetsbare onderdelen, doen wij dat bij voorkeur met eigen vervoer. We beschikken daarom over een 4X4 terreinwagen, een bestelauto en een aanhangwagen. Alleen als het gewicht meer dan 1.500 kg bedraagt, wordt het transport extern verzorgd.

In dat geval zorgen we ervoor dat de matrijs productiegereed is, inclusief de benodigde koelaansluitingen, centreerranden en eventuele andere aansluitingen. Zijn er problemen bij het opstarten op de productielocatie? Wij staan u graag, als service, met woord en daad bij.

Matrijzen-in-afwachting

Matrijzen in opslag bij AKF/AGF Nederland.

Opslag matrijzen

Matrijzen die wij intern in productie nemen, blijven over het algemeen bij ons in huis. Ze worden voorzien van een typeplaatje, waarop u als eigenaar vermeld staat. De matrijs blijft voor productiedoeleinden bij ons in opslag. Daarvoor beschikken wij over een aparte ruimte binnen de productiehal, de zogenaamde matrijzentuin. Onze productielocatie is voorzien van diverse beveiligingssystemen met alarmopvolging bij inbraak of brand. Desondanks kan er altijd iets gebeuren. De matrijzen die wij voor u als klant opslaan, vallen niet onder onze verzekering. Wij adviseren u dan ook om voor deze matrijzen een clausule op te laten opnemen in uw eigen verzekering. Indien u dat wenst, kunt u ook een officiële eigendomsverklaring krijgen van de matrijs.

Uiteraard worden uw bij ons bewaarde matrijzen uitsluitend voor uzelf gebruikt. Wij zullen nooit producten aanmaken met uw spuitgietmatrijs, tenzij u ons daartoe nadrukkelijk opdracht geeft.

Levensduur van de matrijs

De levensduur van matrijzen varieert, en is vooral afhankelijk van de gebruikte materialen. Normaal gesproken garanderen wij bij volledig geharde productiematrijzen minimaal 100.000 shots onderhoudsvrij. Tussen de 100.000 en 500.000 shots kan extra onderhoud nodig zijn. Tussen de 500.000 en 1.000.000 shots kan verdere revisie noodzakelijk worden. Alles geheel afhankelijk van de matrijs en de productie. Desgewenst kan dit vooraf vastgelegd worden.

Onderhoud zonder bijkomende kosten

Als wij uw matrijs in productie hebben, verzorgen wij ‘standaard‘ onderhoud zonder bijkomende kosten. Onder standaard onderhoud vallen periodieke

matrijzen-onderhoud-AKF/AGF-Nederland

Matrijzen in goede handen van professionals.

smering, periodieke polijstwerkzaamheden, kleine reparaties en zeer kleine revisies. Bij grotere reparaties, groot onderhoud of ingrijpende revisie, nemen wij contact met u op om de eventuele kosten te bespreken. Op die manier blijft uw matrijs in goede handen en komt u niet voor verrassingen te staan.

Wilt u meer informatie over de bouw van uw matrijs, de opslag of  levensduur? Neem dan gerust contact met ons op.

Matrijs laten bouwen of meer informatie nodig?

Wilt u een eigen matrijs bouwen of bent u op zoek naar meer informatie over matrijzenbouw? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in. Ons team staat voor u klaar.

SaveSave

SaveSave