Nederlands Nederlands English English Deutsch Deutsch

3D Cam

3D CAM

Na het construeren en tekenen van een matrijs kunnen we de bewerkingen aanvragen. Deze bewerkingen bestaan vaak uit het verspanen van het matrijsmetaal; frezen, draaien, vonkverspanen, boren, slijpen, etc. Veelal maken we gebruik van speciale 3D CAM software.

Onze operators starten vaak vanuit de deelmodellen en bestanden uit de tekenkamer. Op basis hiervan maken zij de diverse onderdelen aan op hun machines. In het geval van onze CNC-machines kan het voorkomen dat een operator interactief CNC-bewerkingsprogramma‘s programmeert. Hij werkt dan op de werkplek, aan het beeldscherm van de machine. Daarna voert de machine de bewerkingen volgens dat programma uit. Dit is het geval bij relatief eenvoudige onderdelen die beperkte programma’s vereisen. Meestal maken we gebruik van 3D CAM-software, zeker wanneer freesbewerkingen uitgevoerd moeten worden.

3D Cam en Freesbewerkingen

CAM staat voor Computer Aided Manufacturing. Wij gebruiken hiervoor het softwarepakket Hypermill. 3D design-software begint zo ingeburgerd te raken dat ook de producten vaak 3-dimensionale vormen krijgen. Daarbij kan het voorkomen dat bepaalde contouren van producten of matrijsonderdelen zo complex worden dat de bewerkingen niet meer interactief geprogrammeerd kunnen worden. Dit is zeker het geval wanneer er meerdere assen van de machine benodigd zijn (4e en 5e as). Het gebruik van 3D CAM is dan noodzakelijk.

3D cam - Spuitgietproductie bij AKF, 24/7

24 uurs spuitgietproductie, 7 dagen per week.

Het 3D CAM-pakket is in staat om de benodigde bewerkingen softwarematig te programmeren. Als dit gereed is, gaat dit programma in een postprocessor. Dit is een stuk software dat de computertaal weer omzet in de vereiste machinetaal. Daarna kan het programma naar de bewerkingsmachine gestuurd worden. Dit gebeurt via een netwerk of een glasvezelkabel.
Wanneer de machine eenmaal de bewerking start, blijft de 3D CAM-computer hem van instructies voorzien. Op die manier verspanen wij ook onbemand in de nachtelijke uren en in de weekeinden.

Door de aanwezigheid van 3D CAM-apparatuur kunnen wij iedere gewenste 3-dimensionale vorm, hoe complex ook, aanmaken, en zijn we in staat om 24 uur per dag spuitgietproducten te produceren.

Spuitgietproduct ontwikkelen? Vraag ons snel en vrijblijvend om advies.

Wilt u meer informatie over de maakbaarheid van uw product(en)? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Gelet op bovenstaande aspecten zullen wij u snel een volledig advies geven.

SaveSave