Nederlands Nederlands English English Deutsch Deutsch

Micro spuitgieten < 0.03 gram

Micro spuitgieten

Op ons machinepark staan spuitgietmachines in een breed bereik. Dat begint voor het micro-spuitgieten met een specialistische 12 ton Boy 12A spuitgietmachine.

Deze spuitgietmachine is uitgerust met een schroef met een diameter van 12 mm en heeft een maximaal shotvolume van circa 4,6 cm3 (+/- 4,42 gram), speciaal voor micro spuitgieten. Voor de kleinste afmetingen heeft deze machine een zeer klein shotvolume bij een hoge tolerantie. Met deze machine kunnen micro-producten gemaakt worden met gewichten tot minder dan 0,03 gram per stuk.

Op deze machine worden micro producten gespuitgiet voor toepassing binnen de medische industrie, micro-elektronica en proceskunde.

micro spuitgieten bij AKF

Micro spuitgieten bij AKF/AGF Nederland.

Kleinste spuitgietmachine ter wereld

Onze machine is uniek in zijn soort. Vergelijkbare machines bestaan alleen als plunjermachines (‘Babyplast‘). Het is een van de kleinste spuitgietmachines ter wereld met een volledige schroef voor het controleerbaar afregelen voor shots. Hierdoor kunnen zeer kleine producten met een hoge precisie en herhaalbaarheid geproduceerd worden.

De door AKF/AGF Industrie B.V. geboden productiecapaciteit in het micro-bereik is wereldwijd zeldzaam en uniek in Nederland!

Heeft u een speciaal verzoek voor een micro spuitgietgproduct? Neem dan contact met ons op.

Spuitgietproduct ontwikkelen? Vraag ons snel en vrijblijvend om advies.

Wilt u meer informatie over de maakbaarheid van uw product(en)? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Gelet op bovenstaande aspecten zullen wij u snel een volledig advies geven.

SaveSave