Nederlands Nederlands English English Deutsch Deutsch

Spuitgietproductie Automatisering

Automatisering Spuitgietproductie

AKF/AGF Industrie B.V. Nederland heeft fors geïnvesteerd in robotisering en automatisering. Het primaire doel van deze investeringen is het op de juiste manier kunnen uitvoeren en afhandelen van complexe, veeleisende producties, alsook grootschalige spuitgietproducties.

Onze spuitgietproductie is verregaand geautomatiseerd door middel van gespecialiseerde handling- en nabewerkingslijnen en installaties. Deze worden vooral ingezet voor het hanteren, nabewerken en volledig geautomatiseerd inpakken van producten. Op die manier kan er 24/7 geproduceerd worden.

Een van de aanwezige innovaties bij AKF/AGF Industrie B.V. is een 6-assige knikarm-robot. Ook werken we met een portaalrobot van het merk Reis Robotics.

Gelet op het brede portfolio aan producten en producties, wordt ook voor automatisering altijd een zorgvuldige analyse en afweging gemaakt.

Kostenbesparing en optimale bezetting

Het grootste voordeel van robotisering en automatisering is uiteraard een kostenbesparing door de eliminatie van dure arbeid. Maar ook garandeert het een optimale bezetting en benutting van het machinepark, door ophoging van de productieve uren. Zo worden de kosten enerzijds verminderd doordat de vaste kosten over meerdere productie-uren verdeeld worden. Anderzijds wordt de efficiëntie verbeterd door optimale benutting van een zo klein mogelijk machinepark.

spuitgietproductie-automatisering-Nederland

Eén van onze robotarmen in actie.

Automatisering bij spuitgietproductie

In hoeverre robotisering en automatisering van het productieproces noodzakelijk of gewenst is, verschilt per spuitgietproductie. Vooral bij uitermate complexe spuitgietproducties of kleine spuitgiet series is robotisering en automatisering niet altijd efficiënt en kan het zelfs averechts werken.

Daarom verlopen niet alle producties bij ons geautomatiseerd. Per project maken we een zorgvuldige analyse om de optimale productiestructuur te bepalen. Zo kunnen we ook kleine of specialistische series aanbieden.

AKF/AGF Industrie B.V. Nederland is uitgegroeid tot een veelzijdige spuitgietleverancier, met een bijzondere positie op een aantal nichemarkten.

Spuitgietproduct ontwikkelen? Vraag ons snel en vrijblijvend om advies.

Wilt u meer informatie over de maakbaarheid van uw product(en)? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Gelet op bovenstaande aspecten zullen wij u snel een volledig advies geven.

SaveSave

SaveSave