Nederlands Nederlands English English Deutsch Deutsch

Spuitgietmatrijzen

Spuitgietmatrijzen

Spuitgietmatrijzen
spuitgietmatrijs-laten-maken-AKF-AGF-Nederland
matrijsbouw-AKF/AGF-nederland
spuitgieten-kunststof-producten-nederland
Matrijzen-in-afwachting

Spuitgietmatrijs laten maken door AKF/AGF Nederland

AKF/AGF Industrie B.V. beschikt over een eigen gereedschap makerij voor de ontwikkeling van matrijzen voor het spuitgieten.

Wilt u een eigen spuitgietmatrijs maken? Dan bent u aan het goede adres. In onze spuitgietmatrijs makerij kunnen alle benodigde bewerkingen uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast houden wij ons bezig met de inkoop van spuitgietmatrijzen bij derden, wanneer dit technisch, economisch of strategisch de beste keuze is. Wij bieden in dat geval niet alleen supervisie door middel van projectbegeleiding, maar gebruiken ook onze kennis en ervaring om actief deel te nemen aan een dergelijk extern bouwproces. In feite worden alleen de bewerkingen extern uitgevoerd.

Wat wij u kunnen bieden op het gebied van matrijzenbouw:

  • Ontwerp en constructie van spuitgietmatrijzen
  • Bouwen van spuitgietmatrijzen
  • Wereldwijd inkopen en begeleiden van spuitgietmatrijzen bij andere leveranciers
  • Proefspuiten en het optimaliseren van spuitgietmatrijzen
  • Onderhoud van uw spuitgietmatrijs
  • Reviseren van uw spuitgietmatrijs

Matrijs-nabewerkingen-AKF-Nederland

AKF/AGF Industrie B.V. verricht deze activiteiten niet alleen voor haar eigen spuitgietproductie, maar ook om collega-spuitgietbedrijven en eindklanten van spuitgietmatrijzen te voorzien. In combinatie met productontwikkeling en spuitgieten, vormt onze matrijzenbouw met deze activiteiten een ‘one- stop-shop’ voor klanten. Wij leveren alles wat nodig is om een eindklant van een kunststof spuitgietproduct te voorzien.

Wilt u zelf een matrijs laten maken of heeft u hulp nodig bij het maken van een matrijs? Neem gerust contact met ons op.

STEL UW VRAAG

Fill out my online form
Brochure-Spuitgieten-ALG

DOWNLOADS MATRIJZENBOUW

matrijs-kosten-bouwen-AKF-Nederland-advies-eGuide-NLGratis eGuide met Tips & Adviezen Kosten Matrijs

Om antwoord te geven op de meeste gestelde vragen hebben wij een handige eGuide serie met Tips & Adviezen samengesteld.
Deel 1 geeft inzicht in de kosten, financieringsmogelijkheden, levensduur en fiscale aspecten van een matrijs.

Veel gestelde vragen

Ja wij bouwen spuitgietmatrijzen in huis maar sourcen ook spuitgietmatrijzen wereldwijd

In principe kunnen de matrijzen door ons gefinancierd en in de productprijzen verdisconteerd worden. Dit heeft echter een aantal nadelen. Ten eerste worden hierdoor de matrijskosten hoger, gebaseerd op langere termijn voorfinanciering. Dit kan oplopen tot een meerprijs van 10 tot 20%. Ten tweede vereisen wij in dergelijke gevallen afname-verplichtingen en garanties op deze afname-verplichtingen. Tenslotte zullen wij in dergelijke gevallen een verdiscontering ten alle tijde blijven stand houden waardoor u op de langere termijn duurder uit bent.

Het is dus wel mogelijk echter wij raden dit sterk af. Wij geven de voorkeur aan een constructie waarbij u de matrijzen betaalt en eigenaar wordt. Dat is overigens ook een veel gezondere situatie want daarmee wordt U niet afhankelijk van ons als leverancier. Wij prefereren de situatie waarin u klant bij ons bent omdat u daar tevreden mee bent en niet omdat u daar matrijs-financieringstechnisch toe verplicht bent.

In principe beginnen de kosten voor een spuitgietmatrijs bij zo’n € 5,000.= en deze kunnen oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s. De kostprijs van een spuitgietmatrijs bestaat voor circa 20% uit inkoop en voor de rest uit man-uren welke benodigd zijn voor de diverse bewerkingsstappen zoals engineering en tekenwerk, frezen, draaien, vonkverspanen, boren, slijpen, polijsten en assemblagewerk. De kosten voor een spuitgietmatrijs worden primair bepaald door de complexiteit van een product (3D geometrie), het geprojecteerde productie-aantal per jaar, de benodigde levensduur, het aantal vormholten (voudigheid), de wijze van aanspuiten (conventioneel of middels hot-runner) en de eventuele behoefte aan schuiven (aanwezigheid ondersnijdingen).

ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Hulp nodig bij het ontwerp van uw spuitgietmatrijs of vragen over de mogelijkheden? Vraag gerust een vrijblijvende afspraak aan voor een advies of kennismakingsgesprek.

SaveSave